Blog

Our Latest News

Previous Next

Ανακαίνιση φαρμακείου - Πότε και γιατί να την κάνετε;

Τα φαρμακεία στην Ελλάδα αποτελούν έναν πολύ μεγάλο και ιδιαίτερο κλάδο. Έχουμε τα περισσότερα φαρμακεία ανά κατοίκους σε όλη την Ευρώπη.
Πολλά από αυτά τα φαρμακεία είναι παρωχημένα και αφημένα σε μία αισθητική που ταιριάζει σε προηγούμενες δεκαετίες. Όμως υπάρχουν πολλά νέα φαρμακεία ή ανακαινισμένα που η αισθητική τους ξεπερνάει κάθε προσδοκία και μπαίνοντας μέσα πραγματικά αναρωτιέσαι αν μπήκες σε οίκο υψηλής αισθητικής ή σε κάποιο υπεργαλαξιακό συμπάν.

Πλέον όταν ένας πελάτης μπαίνει σε ένα κατάστημα θέλει να καλύψει μία πρακτική ανάγκη αγοράζοντας ένα προϊόν, όμως πάντα καλύπτει και την ψυχολογική ανάγκη του να πάρει μια ικανοποίηση από την εμπειρία της ίδιας της αγοράς, ιδιαίτερα τώρα που τα φαρμακεία δεν πουλάνε μόνο φάρμακα αλλά πολλά διαφορετικά προϊόντα ομορφιάς και καλλυντικά και προϊόντα διατροφής κτλ.

Η επιτυχής προσαρμογή του φαρμακοποιού στις απαιτήσεις και τις τάσεις της εποχής είναι πολύ σημαντική και μπορεί να είναι αυτή η διαφορά που θα τραβήξει το καταναλωτικό κοινό της περιοχής. Ένα φαρμακείο περιποιημένο, εμφανίσιμο και λειτουργικό σίγουρα μπορεί να επηρεάσει θετικά τον πελάτη και να μετατρέψει μία θετική εμπειρία αγοράς σε μόνιμη πελατεία.

Εσείς μήπως έχετε καθυστερήσει να πάρετε την απόφαση να ανακαινίσετε το φαρμακείο σας; Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή να ανανεώσετε τον χώρο του φαρμακείου σας;

Ο παλιός εξοπλισμός είναι σίγουρα ένα πρόβλημα που δημιουργεί την ανάγκη για την ανακαίνιση του χώρου. Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι μόνο αισθητικό αλλά και πρακτικό. Τα συρτάρια που τρίζουν και οι εσωτερικές σημάνσεις που ξεκολλάνε δεν δημιουργούν μόνο μία δυσάρεστη αγοραστική εμπειρία αλλά και πρακτικό πρόβλημα στον φαρμακοποιό που δυσκολεύεται να εξυπηρετήσει.

Επίσης, πλέον έχουμε μπει σε μία εποχή που ο πελάτης έχει μάθει να αυτοεξυπηρετείται ως αποτέλεσμα των online αγορών αλλά και των μεγάλων καταστημάτων / αλυσίδες που πλέον οι πωλητές/τριες δεν εξυπηρετούν τον πελάτη αλλά ασχολούνται μόνο με το merchandising. Έτσι και στα φαρμακεία πλέον πρέπει ο νέος εκσυγχρονισμένος εξοπλισμός να καθοδηγεί από μόνος του τον πελάτη στο επιθυμητό προϊόν.

Όταν λοιπόν παρατηρείτε ότι οι πωλήσεις των προϊόντων προσωπικής φροντίδας και υγιεινής, ή άλλων μη φαρμακευτικών προϊόντων δεν πάνε καλά, σίγουρα έχει έρθει ο καιρός για ανακαίνιση. Άλλη μία σημαντική ένδειξη είναι οι ίδιοι οι πελάτες ενός φαρμακείου. Σε περίπτωση που υπάρχει αδυναμία προσέγγισης νέων πελατών ή ακόμα χειρότερα στην περίπτωση που χάνετε του υπάρχοντες πελάτες και γενικά παρατηρείτε μείωση του όγκου εργασίας, αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι οι πελάτες σας προτιμούν άλλο φαρμακείο και θα πρέπει να κάνετε κάποιες σημαντικές παρεμβάσεις στην ανακαίνιση του χώρου σας προκειμένου να τους κερδίσετε πίσω. Τέλος, αν ο μέσος όρος ηλικίας των πελατών είναι αρκετά υψηλός, αυτό σημαίνει αδυναμία προσέλκυσης κοινού με περισσότερα ενδιαφέροντα και άρα μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη. Αυτό φυσικά συνδέεται άμεσα με τις πωλήσεις των μη φαρμακευτικών προϊόντων.

Πλέον η απαραίτητη πώληση μην φαρμακευτικών αγαθών στα φαρμακεία έχει αλλάξει πλήρως τον χώρο και την λειτουργία του, δημιουργώντας την ανάγκη για περισσότερα κεντρικά έπιπλα / γόνδολες. Επίσης τα προωθητικά προϊόντα / έπιπλα των διάφορων εταιρειών καταλαμβάνουν πλέον ένα σημαντικό μέρος του χώρου. Η έλλειψη χώρου λοιπόν καθιστά απαραίτητη την ανακαίνιση του φαρμακείου.

Όσο περνάει ο καιρός οι συνθήκες χειροτερεύουν και η κατάσταση επιδεινώνεται. Οι μικρές παρεμβάσεις μπορεί να βοηθήσουν προσωρινά αλλά δεν θα λύσουν το πρόβλημα. Αν αντιμετωπίζεται κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα, είναι η κατάλληλη στιγμή να απευθυνθείτε σε ειδικούς που θα μπορέσουν να σας δώσουν τις ιδανικές λύσεις προσαρμοσμένες πάντα στον δικό σας οικονομικό προϋπολογισμό.

Q Project

ΕΔΡΑ –ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Ξανθίππου 2 & Λ. Μεσογείων 176
2ος όροφος, 15561 Χολαργός
Συντεταγμένες GPS: 38.001176, 23.787716 (Δείτε τον χάρτη)
T: +30 210 6516544
F: +30 210 6516545
E: info@qproject.gr
W: www.qproject.gr

ΑΡ. ΓΕΜΗ 128028701000

ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ελευθερίου Βενιζέλου 19
Προέκταση Ανδριανουπόλεως
55133 Καλαμαριά

T-F: +30 2310 452574

ISO 2015 New

 

Evea Logo

Sbc

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι! Κάντε εγγραφή στο Ενημερωτικό μας δελτίο.

© 2016 Jalp Internet Marketing Agency All Rights Reserved.