Blog

Our Latest News

Previous Next

Συμβουλές για ανακαίνιση εμπορικού καταστήματος

Η ανακαίνιση ενός εμπορικού καταστήματος είναι μία ανανέωση για τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και τους εργαζομένους, κυρίως όμως αποτελεί αλλαγή εικόνας για τους πελάτες αλλά και ευκαιρία δημιουργίας νέου πελατολογίου, καθώς μία διαφορετική και πιο σύγχρονη εικόνα προσφέρει ευκαιρίες εξερεύνησης σε δυνητικούς πελάτες. Για αυτόν ακριβώς το λόγο η ανακαίνιση ενός επαγγελματικού χώρου - καταστήματος είναι μία επένδυση.

Τι πρέπει όμως να προσέξετε για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Όταν το κατάστημα λειτούργει πολλά χρόνια χωρίς κάποια ανανέωση σίγουρα θα έχει φυσικές φθορές που χρήζουν αλλαγής και επιδιόρθωσης. Πέρα όμως από τις φυσικές φθορές η λειτουργία ενός καταστήματος μέσα στα χρόνια αλλάζει και φυσικά αλλάζουν και οι ανάγκες τόσο των εργαζομένων όσο και των πελατών. Για παράδειγμα η ανάγκη ενός φαρμακείο να εμπορεύεται και παρά-φαρμακευτικά προϊόντα και καλλυντικά έχει αλλάξει εντελώς το merchandising και την λογική αγοράς του καταναλωτή, που πλέον έχει την ανάγκη να περιηγηθεί μόνος του στον χώρο παρά να εξυπηρετηθεί από το φαρμακοποιό. Ομοίως και σε ένα κατάστημα ρούχων όπου πλέον οι μεγάλες αλυσίδες του εξωτερικού έχουν αλλάξει τελείως την λειτουργία των καταστημάτων ενδυμάτων, δημιουργώντας και πάλι την ανάγκη για πολλή περισσότερη προβολή.
Αναλύστε λοιπόν προσεκτικά τις τάσεις της εποχής και κατά πόσο αυτές ευνοούνται μέσα από το δικό σας κατάστημα. Εάν δείτε λοιπόν ότι έχετε λειτουργικά προβλήματα, είναι βέβαιο πως είναι η κατάλληλη στιγμή για ανακαίνιση του χώρου.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα;

Καταγραφή Αναγκών
Μελετήστε και καταγράψτε αναλυτικά ποιες είναι οι ανάγκες σας. Μην αφήσετε τίποτα έξω! Σκεφτείτε όλες τις αλλαγές που θέλετε να κάνετε που αφορούν όχι μόνο τις φυσικές φθορές αλλά και τις αλλαγές που θέλετε να κάνετε στην διαμόρφωση στου χώρου, όσο χρονοβόρες και επιβαρυντικές οικονομικά σας φαίνονται. Ο κατάλληλος συνεργάτης θα σας καθοδηγήσει σωστά ώστε να επιλέξετε ποιες από αυτές τις αλλαγές θα κάνετε, επιλέγοντας έξυπνες και οικονομικές λύσεις.

Ανεύρεση Συνεργάτη
Αυτό το βήμα ίσως είναι και το πιο σημαντικό καθώς θα η επιλογή του σωστού και του κατάλληλου συνεργάτη θα κρίνει και το αποτέλεσμα. Κάνετε την έρευνα σας και βρείτε έναν έμπειρο συνεργάτη που θα μπορέσει να σας καθοδηγήσει σωστά σε όλη την διαδικασία.

Επικοινωνήστε τις ανάγκες σας στον συνεργάτη
Επικοινωνήστε σωστά στον συνεργάτη τις ανάγκες σας. Είναι απαραίτητο να του δώσετε να καταλάβει τι είναι ακριβώς αυτό που θέλετε έτσι ώστε η Τεχνική Συμβουλευτική εταιρεία που θα συνεργαστείτε να μπορέσει να δώσει τις προσαρμοσμένες σε εσάς προτάσεις της. Όσο καλύτερο brief δώσετε τόσο λιγότερες θα είναι οι εκπλήξεις και οι αλλαγές, και άρα τα κόστη δεν θα αυξηθούν σημαντικά από τον αρχικό προϋπολογισμό.

Αφεθείτε λοιπόν στα χέρια του ειδικού. Αναλύστε τις προτάσεις του και επιλέξετε την πιο σωστή λύση / πρόταση για εσάς.
Καθορίστε το χρονοδιάγραμμα εργασιών και φυσικά προ-καθορίστε τον προϋπολογισμό.

Η ανακαίνιση εμπορικού καταστήματος είναι ομολογουμένως μία δύσκολη διαδικασία και χρονοβόρα, τα οφέλη της όμως είναι πολλά και ξεκάθαρα. Βρείτε τον κατάλληλο για εσάς συνεργάτη και αφήστε τον να σας βοηθήσει και καθοδηγήσει ώστε να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Να έχετε πάντα στο νου σας ότι ο σωστός και αναλυτικός προγραμματισμός θα σας προφυλάξει από κακοτοπιές και αστοχίες που μπορούν να καθυστερήσουν σημαντικά την ανακαίνιση του χώρου σας. Τέλος δώστε προσοχή στην λεπτομέρεια της διακόσμησης καθώς θα καθορίσει τον τόνο της επιχείρησης σας και θα σας διαφοροποιήσει δίνοντας σας μία μοναδικότητα.

Q Project

ΕΔΡΑ –ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Ξανθίππου 2 & Λ. Μεσογείων 176
2ος όροφος, 15561 Χολαργός
Συντεταγμένες GPS: 38.001176, 23.787716 (Δείτε τον χάρτη)
T: +30 210 6516544
F: +30 210 6516545
E: info@qproject.gr
W: www.qproject.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ελευθερίου Βενιζέλου 19
Προέκταση Ανδριανουπόλεως
55133 Καλαμαριά

T-F: +30 2310 452574

ISO 2015

 

Evea Logo

Sbc

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι! Κάντε εγγραφή στο Ενημερωτικό μας δελτίο.

© 2016 Jalp Internet Marketing Agency All Rights Reserved.