Blog

Our Latest News

Previous Next

Τα απαραίτητα πρώτα βήματα για την ανακαίνιση κατοικίας.

Η ανακαίνιση οικίας είναι πολύ προσωπική υπόθεση για τον καθένα που παίρνει αυτή την απόφαση αλλά πάντα έχει ένα κοινό στόχο, το ανανεωμένο αισθητικό αποτέλεσμα. Θέλετε ο προσωπικό σας χώρος να σας εκφράζει πλήρως, να είναι μοντέρνος και πιο λειτουργικός.

Μπορεί επίσης να θέλετε να ανακαινίσετε το σπίτι σας για να το νοικιάσετε είτε μέσω Airbnb είτε όχι. Σε κάθε περίπτωση η ανακαίνιση ενός σπιτιού επιβάλλεται όταν ο χρόνος έχει αφήσει τα σημάδια του, που μειώνουν σημαντικά την αξία του σπιτιού σας, όπως παλιά κουφώματα που δεν βοηθούν καθόλου στην εξοικονόμηση ενέργειας, φθαρμένα πατώματα, υγρασία στους τοίχους.

Ποια είναι λοιπόν τα απαραίτητα πρώτα βήματα για την ανακαίνιση κατοικίας;

Βρείτε τον κατάλληλο συνεργάτη.

Ο σωστός προγραμματισμός είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα που θα καθορίσει πολλά πράγματα για την αποπεράτωση του έργου. Βρείτε έναν συνεργάτη που να σας ταιριάζει και να καταλαβαίνει πλήρως τις ανάγκες σας, αλλά να έχει και σημαντική εμπειρία ώστε να μπορεί να σας καθοδηγήσει σωστά.

Ο σωστός συνεργάτης μπορεί να προτείνει διαφορετικές λύσεις, προσαρμοσμένες ειδικά για εσάς και το σπίτι σας. Επίσης μία συνεργασία με μία τεχνική συμβουλευτική εταιρεία μπορεί να σας καθοδηγήσει σωστά ως προς τις επιλογές σας, προτείνοντας έξυπνες και οικονομικές λύσεις ενώ ταυτόχρονα θα σας δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και κόστος έτσι ώστε να γνωρίζετε εξ’ αρχής το μέγεθος του έργου και το κόστος του.

Επίσης θα συνεργαστεί και θα οργανώσει όλα τα απαραίτητα συνεργεία, κάτι το οποίο είναι πολύ χρονοβόρο αλλά και πολύπλοκο καθώς όλα γίνονται σε συγκριμένους χρόνους και είναι αλληλένδετα.

Σχεδιασμός και πλάνο

Έχοντας βρει λοιπόν τον κατάλληλο συνεργάτη το πρώτο βήμα είναι να κάνετε από κοινού τον βασικό σχεδιασμό και το πλάνο. Αρχικά θα πρέπει να κάνετε μία καταγραφή των αναγκών σας. Τι ακριβώς θέλετε από αυτήν την αλλαγή; Μία ολική ανακαίνιση ή κάποιες μικρές αισθητικές παρεμβάσεις; Κάνετε ένα αναλυτικό πλάνο ανά δωμάτιο και επικοινωνήστε σωστά τις ανάγκες στον συνεργάτη σας προκειμένου να κατανοήσει επακριβώς τι θέλετε. Αφού αξιολογήσει τις απαιτήσεις σας, στη συνέχεια θα προγραμματίσει ανάλογα τις εργασίες δίνοντας σας προσφορές για κάθε αλλαγή που θέλετε.

Όταν αποφασίσετε τι θα προχωρήσετε και τι όχι ανάλογα με το budget της ανακαίνισης, θα σας δοθεί το αρχιτεκτονικό σχέδιο, το οποίο θα αποτελεί την βάση όλου του πλάνου αλλά και του τελικού αποτελέσματος, ώστε αυτό να σας ικανοποιεί πλήρως. Δεδομένου ότι θέλετε να ανακαινίσετε οικονομικά το σπίτι σας, είναι σημαντικό να αποφασίσετε για τις συνολικές απαιτήσεις / όριο δαπανών. Είναι απαράιτητο να κρατήσετε τον προϋπολογισμό σας χαμηλό έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα για κάποιες επιπρόσθετες εργασίες που σίγουρα θα προκύψουν.

Πριν ξεκινήσουν οι εργασίες, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει συμφωνηθεί ένα χρονοδιάγραμμα εργασιών, προσαρμοσμένο στα μέτρα σας. Η ανακαίνιση είναι αρκετά σύνθετη διαδικασία όπου θα πρέπει να πάρετε αμέτρητες και γρήγορες αποφάσεις για τα υλικά, τα χρώματα κτλ. Η μελέτη της τεχνικής εταιρείας θα πρέπει να συνοδεύεται με φωτορεαλιστικές απεικονίσεις που θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν να πάρετε τέτοιες αποφάσεις αλλά θα σας δώσουν και μία πλήρη εικόνα του τελικού αποτελέσματος, οπότε θα ξέρετε τι να περιμένετε.

Έρευνα

Κάνοντας μία απλή έρευνα θα ανακαλύψετε ότι έχετε πολυάριθμες επιλογές σε προϊόντα και υλικά. Διαλέξτε τα λοιπόν προσεκτικά. Είναι σημαντικό να μην θυσιάσετε την ποιότητα για την οικονομία. Ιδιαίτερα σε κάποιες περιπτώσεις είναι καλό τα υλικά σας να είναι άριστης ποιότητας έτσι ώστε να αντέξουν και μέσα στον χρόνο. Όσο πιο φθηνά είναι όλα αυτά που χρησιμοποιείτε, τόσο πιθανότερο είναι ότι θα πρέπει να τα αντικαταστήσετε στο εγγύς μέλλον. Από την άλλη είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αν σας αρέσει κάτι πολύ αλλά σας βγάζει έξω από τον προϋπολογισμό σας, σίγουρα μπορείτε να βρείτε κάτι αντίστοιχο σε οικονομικότερη τιμή. Αφήστε την εταιρεία που θα συνεργαστείτε να σας καθοδηγήσει καθώς γνωρίζουν την αγορά πολύ καλύτερα από εσάς.

Q Project

ΕΔΡΑ –ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Ξανθίππου 2 & Λ. Μεσογείων 176
2ος όροφος, 15561 Χολαργός
Συντεταγμένες GPS: 38.001176, 23.787716 (Δείτε τον χάρτη)
T: +30 210 6516544
F: +30 210 6516545
E: info@qproject.gr
W: www.qproject.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ελευθερίου Βενιζέλου 19
Προέκταση Ανδριανουπόλεως
55133 Καλαμαριά

T-F: +30 2310 452574

ISO 2015

 

Evea Logo

Sbc

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι! Κάντε εγγραφή στο Ενημερωτικό μας δελτίο.

© 2016 Jalp Internet Marketing Agency All Rights Reserved.