Blog

Our Latest News

Previous Next

Χρήσιμες συμβουλές Interior Design για τον σχεδιασμό του εστιατορίου σας

Ο ανταγωνισμός στον χώρο της εστίασης είναι μεγάλος και για να μπορέσει ένα εστιατόριο όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να ξεχωρίσει, πέρα από ένα εξαίσιο γεύμα, θα πρέπει να προσφέρει μία ξεχωριστή συνολική εμπειρία σε ένα μοναδικό περιβάλλον.

Εάν λοιπόν σκοπεύετε να ανακαινίσετε το εστιατόριό σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές / tips για να δημιουργήσετε μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα που θα μείνει αξέχαστη στους πελάτες σας.

Επιλογή επίπλων και αξεσουάρ για ένα ξεχωριστό εστιατόριο

Τα έπιπλα του εστιατορίου σας είναι το Α και το Ω της διακόσμησης καθώς αυτά θα δώσουν τον βασικό χαρακτήρα και το στυλ του καταστήματός σας. Όταν κάνετε την επιλογή των επίπλων προσέξτε να ταιριάζουν μέσα στον χώρο, να είναι πρακτικά και άνετα για τους πελάτες και βασικά να συνάδουν με την εικόνα που θέλετε να έχετε. Μία ιδιαίτερη σύνθεση των καθισμάτων και η πρωτότυπη τοποθέτηση τους μπορεί να αποτελέσει τον σκελετό του χαρακτήρα του εστιατορίου. Μην ξεχνάτε ότι η εικόνα αυτή συμπληρώνεται από τα πιάτα, τα ποτήρια και τα μαχαιροπίρουνα.

Τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα ένας πίνακας ή ένας καναπές με μαξιλάρια θα πρέπει να ολοκληρώνουν το στυλ και την εικόνα του εστιατορίου.

Επιλέξτε τα καλύτερα χρώματα για έναν χώρο εστίασης

Είναι πλέον ευρέως διαδομένο και εμπεριστατωμένο μέσα από έρευνες, το πως τα χρώματα επηρεάζουν την διάθεση ενός ανθρώπου αλλά ακόμα και την στάση του απέναντι στο περιβάλλον του, διαμορφώνοντας ασυνείδητα πολλές πτυχές της καθημερινής ζωής του. Δεδομένου λοιπόν ότι η αντίληψη χρώματος συνδέεται με τα συναισθήματα, το χρώμα παίζει ρόλο στην διάθεση των πελατών σας. Κάποιες έρευνες τονίζουν πως τα διαφορετικά χρώματα μπορούν ακόμα και να επηρεάσουν τα αισθήματα της πείνας και της δίψας στους πελάτες.

Από αισθητικής απόψεως πάντως, οι έντονες αντιθέσεις είναι ένα σημαντικό κομμάτι του σύγχρονου εσωτερικού σχεδιασμού και μπορούν να δώσουν μια εντυπωσιακή και κομψή εμφάνιση.

Ένα μοντέρνο εστιατόριο θα πρέπει να έχει ένα συνδυασμό χρωμάτων που περιλαμβάνει ένα ή δύο κυρίαρχα χρώματα, με πινελιές από ένα άλλο χρώμα που δημιουργεί αντίθεση και προσδίδει ενδιαφέρον στον χώρο.

Extra tip: Ένας ιδιαίτερα βαμμένος τοίχος ή οροφή μπορούν να αποτελέσουν το βασικό στοιχείο διακόσμησης που θα δώσει τον τόνο σε όλα τα υπόλοιπα.

Δημιουργήστε ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό στοιχείο

Εντάξτε στο γενικό πλάνο ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό στοιχείο που θα χαρακτηρίσει το κατάστημα και το στυλ του. Αυτό θα μπορούσε να είναι μία ιδιαίτερη οροφή με ισχυρό οπτικό, ένας ξεχωριστός τοίχος ή ακόμα και φυτά εσωτερικού χώρου τοποθετημένα όλα μαζί σε ένα ξεχωριστό σημείο.
Επίσης εάν το εστιατόριο διαθέτει μπαρ, με τον κατάλληλο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και διακόσμηση μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το ίδιο το κατάστημα.

Τέλος, ένας τοίχος του εστιατορίου θα μπορούσε να είναι μία γκαλερί τέχνης για νέους και σύγχρονους καλλιτέχνες να εκθέτουν τα έργα τους, αλλάζοντας κάθε φορά και τον διάκοσμο του εστιατορίου δίνοντας έναν ξεχωριστό τόνο και αποτελώντας πηγή ανανέωσης.

Φωτίστε σωστά το εστιατόριό σας

Ο φωτισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι σχεδιασμού κάθε εσωτερικού χώρου και ιδιαίτερα ο φυσικός φωτισμός είναι πολύ σημαντικός. Διαμορφώστε έτσι τον χώρο του εστιατορίου σας ώστε να πάρετε όσο πιο πολύ φυσικό φως γίνεται προκειμένου να ζωντανέψει ο χώρος, πράγμα το οποίο επίσης θα ανεβάσει την διάθεση των πελατών σας.

Ο φωτισμός του εστιατορίου θα πρέπει να μπορεί να συμπληρώνει και να ενισχύει το θέμα του εστιατορίου σας. Θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει dimmer στο κεντρικό φωτισμό ή ακόμα και εναλλαγή χρωμάτων σε περίπτωση που ταιριάζει στον χώρο σας. Τέλος ο διακοσμητικός φωτισμός διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην ενίσχυση της εμφάνισης του εστιατορίου σας. Για παράδειγμα ο επιτραπέζιος φωτισμός συμπληρώνει τον γενικό φωτισμό αλλά προσθέτει και οπτικό ενδιαφέρον στην διακόσμηση του χώρου.

Extra tip: Ιδανικό θα ήταν το εστιατόριο να έχει είτε θερμό είτε ψυχρό φωτισμό. Ο συνδυασμός των δύο δύσκολα έχε ωραίο αποτέλεσμα οπτικά.

Συνεργαστείτε με έναν ειδικό εσωτερικής διακόσμησης, μία τεχνική συμβουλευτική εταιρεία καθώς θα μπορέσει να σας καθοδηγήσει σωστά, να επιλέξει για εσάς τους σωστούς συνεργάτες και να αναλάβει τον συντονισμό τους και να φέρει εις πέρας το έργο μέσα στον χρόνο που θέλετε και με συγκεκριμένο προϋπολογισμό. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα μπορέσει να κάνει ξεχωριστές προτάσεις για το εστιατόριό σας που θα του δώσουν την μοναδικότητα αισθητικής και στυλ που χρειάζεται για να ξεχωρίσει.

Q Project

ΕΔΡΑ –ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Ξανθίππου 2 & Λ. Μεσογείων 176
2ος όροφος, 15561 Χολαργός
Συντεταγμένες GPS: 38.001176, 23.787716 (Δείτε τον χάρτη)
T: +30 210 6516544
F: +30 210 6516545
E: info@qproject.gr
W: www.qproject.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ελευθερίου Βενιζέλου 19
Προέκταση Ανδριανουπόλεως
55133 Καλαμαριά

T-F: +30 2310 452574

ISO 2015

 

Evea Logo

Sbc

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι! Κάντε εγγραφή στο Ενημερωτικό μας δελτίο.

© 2016 Jalp Internet Marketing Agency All Rights Reserved.