Blog

Our Latest News

Previous Next

Τα απαραίτητα πρώτα βήματα για την ανακαίνιση κατοικίας.

Η ανακαίνιση οικίας είναι πολύ προσωπική υπόθεση για τον καθένα που παίρνει αυτή την απόφαση αλλά πάντα έχει ένα κοινό στόχο, το ανανεωμένο αισθητικό αποτέλεσμα. Θέλετε ο προσωπικό σας χώρος να σας εκφράζει πλήρως, να είναι μοντέρνος και πιο λειτουργικός.
Ακόμα και αν έχετε σκοπό να ανακαινίσετε το σπίτι σας για να το νοικιάσετε μέσω AirBnb είτε μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης,, η ανακαίνιση ενός σπιτιού επιβάλλεται όταν ο χρόνος έχει αφήσει τα σημάδια του, που μειώνουν σημαντικά την αξία του σπιτιού σας, όπως παλιά κουφώματα που δεν βοηθούν καθόλου στην εξοικονόμηση ενέργειας, φθαρμένα πατώματα, υγρασία στους τοίχους.

Ποια είναι λοιπόν τα απαραίτητα πρώτα βήματα για την ανακαίνιση κατοικίας;

Βρείτε τον κατάλληλο συνεργάτη.
Ο σωστός προγραμματισμός είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα που θα καθορίσει πολλά για την αποπεράτωση του έργου. Βρείτε έναν συνεργάτη που να σας ταιριάζει και να καταβαίνει πλήρως τις ανάγκες σας, αλλά να έχει και σημαντική εμπειρία ώστε να μπορεί να σας καθοδηγήσει σωστά.
Ο σωστός συνεργάτης μπορεί να προτείνει διαφορετικές λύσεις, προσαρμοσμένες ειδικά για εσάς και το σπίτι σας. Επίσης μία συνεργασία με μία τεχνική συμβουλευτική εταιρεία μπορεί να σας καθοδηγήσει σωστά ως προς τις επιλογές σας, προτείνοντας έξυπνες και οικονομικές λύσεις ενώ ταυτόχρονα θα σας δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και κόστος έτσι ώστε να γνωρίζετε εξ’ αρχής το μέγεθος του έργου και το κόστος του.
Επίσης θα οργανώσει και θα συνεργαστεί με όλα τα απαραίτητα συνεργεία, κάτι το οποίο είναι πολύ χρονοβόρο αλλά και πολύπλοκο καθώς όλα γίνονται σε συγκριμένους χρόνους και είναι αλληλένδετα.

Σχεδιασμός και πλάνο
Έχοντας βρει λοιπόν τον κατάλληλο συνεργάτη το πρώτο βήμα είναι να κάνετε από κοινού τον βασικό σχεδιασμό και το πλάνο. Αρχικά θα πρέπει να κάνετε μία καταγραφή των αναγκών σας. Τι ακριβώς θέλετε από αυτήν την αλλαγή; Μία ολική ανακαίνιση ή κάποιες μικρές αισθητικές παρεμβάσεις; Κάνετε ένα αναλυτικό πλάνο ανά δωμάτιο και επικοινωνήσετε σωστά τις ανάγκες σας στον συνεργάτη προκειμένου να κατανοήσει επακριβώς τι θέλετε. Αφού αξιολογήσει τις απαιτήσεις σας, στη συνέχεια θα προγραμματίσει την κάθε αλλαγή, δίνοντας σας προσφορές.
Όταν αποφασίσετε τι θα προχωρήσετε και τι όχι ανάλογα με το budget της ανακαίνισης, θα σας δοθεί το αρχιτεκτονικό σχέδιο, το οποίο θα αποτελεί την βάση όλου του πλάνου αλλά και του τελικού αποτελέσματος, ώστε αυτό να σας ικανοποιεί πλήρως. Δεδομένου ότι θέλετε να ανακαινίσετε οικονομικά το σπίτι σας, είναι σημαντικό να αποφασίσετε για τις συνολικές απαιτήσεις / όριο δαπανών. Είναι σημαντικό να κρατήσετε τον προϋπολογισμό σας χαμηλό έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα για κάποιες επιπρόσθετες εργασίες που σίγουρα θα προκύψουν.
Πριν ξεκινήσουν οι εργασίες, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει συμφωνηθεί ένα χρονοδιάγραμμα εργασιών, προσαρμοσμένο στα μέτρα σας. Η ανακαίνιση είναι αρκετά σύνθετη διαδικασία όπου θα πρέπει να πάρετε αμέτρητες και γρήγορες αποφάσεις για τα υλικά, τα χρώματα κτλ. Η μελέτη της τεχνικής εταιρείας θα πρέπει να συνοδεύεται με φωτο-ρεαλιστικές απεικονίσεις που θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν να πάρετε τέτοιες αποφάσεις αλλά θα σας δώσουν και μία πλήρη εικόνα του τελικού αποτελέσματος. Οπότε θα ξέρετε τι να περιμένετε.

Έρευνα

Κάνοντας μία απλή έρευνα θα ανακαλύψετε ότι έχετε πολυάριθμες επιλογές σε προϊόντα και υλικά. Διαλέξτε προσεκτικά τα υλικά σας. Είναι σημαντικό να μην θυσιάσετε την ποιότητα για την οικονομία. Ιδιαίτερα σε κάποιες περιπτώσεις είναι καλό τα υλικά σας να είναι άριστης ποιότητας έτσι ώστε να αντέξουν και μέσα στον χρόνο. Όσο πιο φθηνά είναι τα υλικά που χρησιμοποιείτε, τόσο πιθανότερο είναι ότι θα πρέπει να τα αντικαταστήσετε στο εγγύς μέλλον. Από την άλλη είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αν σας αρέσει κάτι πολύ αλλά σας βγάζει έξω από τον προϋπολογισμό σας σίγουρα μπορείτε να βρείτε κάτι αντίστοιχο σε οικονομικότερη τιμή. Αφήστε την εταιρεία που θα συνεργαστείτε να σας καθοδηγήσει και σε αυτό καθώς γνωρίζουν την αγορά πολύ καλύτερα από εσάς.

Μερικές Μικρές Διακοσμητικές Συμβουλές για την ανακαίνισης της κατοικίας σας

- Τα χρώματα στους τοίχους επηρεάζουν τον φωτισμό
Τα χρώματα που θα επιλέξετε να βάλετε στους τοίχους σαφώς και επηρεάζουν τον φωτισμό. Δώστε προσοχή γιατί ένα σκοτεινό δωμάτιο με ελάχιστο φυσικό φωτισμό μπορεί να γίνει ακόμα πιο σκοτεινό εάν επιλέξετε για παράδειγμα γκρι σκούρο για τους τοίχους.

- Κάνετε τα μικρά δωμάτια να φαίνονται μεγαλύτερα
Για να φαίνεται ένα μικρό δωμάτιο μεγαλύτερο αξιοποιήστε όσο το δυνατό περισσότερο το φυσικό φως, βάψτε το σε ανοιχτούς χρωματισμούς, τοποθετήστε τα ογκώδη έπιπλα σους τοίχους και τέλος χρησιμοποιήστε καθρέφτες στην διακόσμηση.

- Αποθηκευτικός χώρος
Εφόσον αποφασίσετε να κάνετε ανακαίνιση του σπιτιού σας, καλό θα ήταν να προνοήσετε και να συμπεριλάβετε έξτρα αποθηκευτικούς χώρους, κάτω από τις σκάλες, στην κουζίνα, το μπάνιο και όπου αλλού βρείτε ανεκμετάλλευτο χώρο. Οι αποθηκευτικοί χώροι είναι πολύτιμοι.

- Ανακαίνιση μπάνιου
Σε περίπτωση που το budget σας για την ανακαίνιση είναι περιορισμένο, μην παραμελήσετε την ανακαίνιση του μπάνιου. Στην Ελλάδα, σε πολλά σπίτια που ανακαινίζονται, οι ιδιόκτητες προτιμούν να καθυστερήσουν την ανακαίνιση του μπάνιου προκειμένου να διοχετεύσουν τον υπάρχων προϋπολογισμό σε άλλα απαραίτητα τμήματα του σπιτιού που πρέπει να γίνουν εργασίες, όπως για παράδειγμα στα πατώματα ή στα κουφώματα. Θα εκπλαγείτε όμως με το πόσο εντυπωσιακή θα είναι η αλλαγή για εσάς και την καθημερινότητά σας, με ένα ανακαινισμένο μπάνιο. Ακόμα και μικρές επεμβάσεις μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν τον χώρο.

Το κλειδί για μια επιτυχημένη ανακαίνιση κατοικίας είναι οι προτάσεις που θα σας κάνει ο συνεργάτης σας να είναι μοναδικές και προορισμένες στον δικό σας χαρακτήρα και προσωπικό γούστο. Βρείτε έναν έμπιστο συνεργάτη και δώστε του το περιθώριο να σας κάνει διαφορετικά σχέδια προκειμένου να βρείτε από κοινού αυτό που ταιριάζει σε εσάς, προσαρμόζοντας πάντα τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας στον προϋπολογισμό σας.

Q Project

ΕΔΡΑ –ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Ξανθίππου 2 & Λ. Μεσογείων 176
2ος όροφος, 15561 Χολαργός
Συντεταγμένες GPS: 38.001176, 23.787716 (Δείτε τον χάρτη)
T: +30 210 6516544
F: +30 210 6516545
E: info@qproject.gr
W: www.qproject.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ελευθερίου Βενιζέλου 19
Προέκταση Ανδριανουπόλεως
55133 Καλαμαριά

T-F: +30 2310 452574

ISO 2015

 

Evea Logo

Sbc

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι! Κάντε εγγραφή στο Ενημερωτικό μας δελτίο.

© 2016 Jalp Internet Marketing Agency All Rights Reserved.