Blog

Our Latest News

Previous Next

Ανακαίνιση χώρου: 10 από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορεί να γίνουν

Μια ανακαίνιση είναι απαιτητική υπόθεση, χρονοβόρα και εμπεριέχει παγίδες που μπορούν να καθυστερήσουν τις εργασίες και να αυξήσουν το συνολικό κόστος. Είτε θέλετε να ανακαινίσετε μία κατοικία, ένα airbnb κατάλυμα, ένα ξενοδοχείο ή ακόμα και έναν επαγγελματικό χώρο, πρέπει να αποφύγετε τα παρακάτω λάθη:

Λάθος 1. Να ξεκινήσει η ανακαίνιση χωρίς να γνωρίζετε τον χώρο
Σκοπός μίας ανακαίνισης είναι η αναβάθμιση του χώρου με την επίλυση προβλημάτων. Το να μην γνωρίζει κανείς τον χώρο που θέλει να ανακαινίσει σημαίνει ότι δεν γνωρίζει και τα προβλήματα του χώρου, άρα αυτά δε θα επιλυθούν. Κάνετε μία μελέτη και αναλυτική αυτοψία στον χώρο προκειμένου να πάρετε όσες πιο πολλές πληροφορίες μπορείτε για αυτόν.

Λάθος 2. Υποεκτίμηση του κόστους
Οι περισσότερες εργασίες θα κοστίσουν και θα διαρκέσουν περισσότερο από ό, τι περιμένετε, οπότε υπολογίστε το στον προϋπολογισμό και το χρονοδιάγραμμα του έργου.

Λάθος 3. Να πιστεύετε ότι όλα θα πάνε σύμφωνα με το αρχικό πλάνο
Οι εργασίες σε παλαιότερα κτίρια μπορούν να έχουν πολλά απρόβλεπτα. Μία νέα κατασκευή είναι πιο ελεγχόμενη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν και εκεί προβλήματα.

Λάθος 4. Να μην προσλάβετε έναν ειδικό από την αρχή
Η ανακαίνιση ενός χώρου, ιδιαίτερα όταν είναι μεγάλη έχει ένα σεβαστό κόστος που δεν πρέπει να ξοδευτεί άδικα. Το να προσλάβετε έναν ειδικό, μία τεχνική - συμβουλευτική εταιρεία είναι η καλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει κάποιος προκειμένου να αποφύγει λάθη, καθυστερήσεις και ένα μη επιθυμητό αποτέλεσμα.

Λάθος 5. Να επιλέγετε αυτόματα τον συνεργάτη με την πιο χαμηλή προσφορά
Η σωστή επιλογή ενός επαγγελματία συνεργάτη δεν πρέπει να βασίζεται μόνο σε οικονομικά στοιχεία και αριθμούς. Καταρχάς θα πρέπει να ταιριάζετε, να έχετε την ίδια αισθητική και φυσικά κοινές προτεραιότητες. Εσείς με την σειρά σας θα πρέπει να είστε πρόθυμοι να πληρώσετε για έναν καλό αρχιτέκτονα / designer αλλά να είστε προσεκτικοί με εκείνον που είναι πολύ οικονομικός και άμεσα διαθέσιμος. Η πιο σωστή κατεύθυνση που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι να δείτε κάποια από τα πρόσφατα έργα και πελάτες της τεχνικής εταιρείας που σας ενδιαφέρει να συνεργαστείτε.

Λάθος 6. Να μην κάνετε όλες τις απαραίτητες ερωτήσεις
Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να διαβάσουν σχέδια. Μην διστάσετε να ρωτήσετε ό,τι δεν καταλαβαίνετε. Η επικοινωνία με τον συνεργάτη σας είναι πολύ σημαντική και άρρηκτα συνδεδεμένη με το αποτέλεσμα. Ζητήστε φωτορεαλιστικές εικόνες που μπορούν να απεικονίσουν πραγματικά το μελλοντικό αποτέλεσμα.

Λάθος 7. Να μην βάλετε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα
Συνεννοηθείτε από την αρχή με τον υπεύθυνο του έργου να σας δώσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Αφήστε περιθώριο για αλλαγές και λάθη καθώς είναι σίγουρο ότι θα προκύψουν.

Λάθος 8. Να κάνετε πάρα πολλές αλλαγές στην πορεία
Οι αλλαγές που σας φαίνονται απλές μπορεί να απαιτούν πολλή δουλειά στην πραγματικότητα και μπορούν να επιφέρουν καθυστερήσεις, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε συμβουλευτεί τον συνεργάτη σας ακόμη και για μικρές προσαρμογές.

Λάθος 9. Να επιλέγετε την οικονομία, εις βάρος της ποιότητας
Επενδύστε στο σπίτι σας αγοράζοντας υλικά και προϊόντα καλής ποιότητας. Είναι σημαντικό αυτά που χρησιμοποιείται καθημερινά να είναι καλής ποιότητας για να αντέξουν στον χρόνο, όπως για παράδειγμα πόρτες, βρύσες, συσκευές, ντουλάπια κουζίνας.

Λάθος 10. Να αλλάζετε αυτά που μπορούν να μείνουν
Μην αρχίσετε να πετάτε τα πάντα. Κάποια πράγματα ίσως αξίζουν τον κόπο να παραμείνουν και να αναβαθμιστούν με μία μικρή παρέμβαση, ένα βάψιμο για παράδειγμα. 

Q Project

ΕΔΡΑ –ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Ξανθίππου 2 & Λ. Μεσογείων 176
2ος όροφος, 15561 Χολαργός
Συντεταγμένες GPS: 38.001176, 23.787716 (Δείτε τον χάρτη)
T: +30 210 6516544
F: +30 210 6516545
E: info@qproject.gr
W: www.qproject.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ελευθερίου Βενιζέλου 19
Προέκταση Ανδριανουπόλεως
55133 Καλαμαριά

T-F: +30 2310 452574

ISO 2015

 

Evea Logo

Sbc

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι! Κάντε εγγραφή στο Ενημερωτικό μας δελτίο.

© 2016 Jalp Internet Marketing Agency All Rights Reserved.