Blog

Our Latest News

Previous Next

STREET FOOD: Τα Πρώτα Απαραίτητα Βήματα για την Έναρξη Επιχείρησης Εστίασης

Ο χώρος της εστίασης είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός καθώς υπάρχουν πραγματικά άπειρες επιλογές για έναν ενδιαφερόμενο. Το Street Food γνωρίζει ιδιαίτερη άνθιση καθώς έχει γίνει πλέον θεσμός στην ελληνική κουλτούρα, με ένα καινούριο κατάστημα να ανοίγει σε κάθε γωνία. Είναι μία σημαντική επένδυση που μπορεί να κάνει κανείς με μεγάλη πιθανότητα εμπορικής επιτυχίας, είτε ανοίγει δικό του κατάστημα είτε ένα κατάστημα που ανήκει σε μεγάλη αλυσίδα. Ποια είναι λοιπόν τα πρώτα βήματα για την έναρξη μίας επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος - street food;
1. Location - Location - Location: Αυτός είναι ο νούμερο ένα κανόνας του Marketing και καθόλου τυχαίο δεν είναι που το αναφέρουμε τρεις φορές καθώς αποτελεί ίσως την πιο σημαντική παράμετρο μίας επιτυχημένης εμπορικής επιχείρησης. Η τοποθεσία λοιπόν μπορεί είτε να δώσει ώθηση στο κατάστημα και σε συνδυασμό με όλες τις παραμέτρους να το απογειώσει, είτε να το καταστρέψει. Η γεωγραφική θέση ενός καταστήματος street food πρέπει να είναι σε ζωντανή τοποθεσία όπου υπάρχει κοντά αγοραστική κίνηση.
2. Έρευνα αγοραστικού κοινού και ανταγωνισμού: Προκειμένου να επιλέξετε την τοποθεσία του νέου καταστήματος είναι απαραίτητο να ερευνήσετε την συγκεκριμένη αγορά έτσι ώστε να κάνετε μία σωστή εκτίμηση της προσφοράς στην περιοχή και κυρίως να ανακαλύψετε κάποια έλλειψη που θα μπορούσατε ενδεχομένως να καλύψετε εσείς, αποκτώντας αυτομάτως ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τη νέα σας επιχείρηση. Η έρευνα θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το στυλ του street food που θα έχετε, ο τρόπος που θα το σερβίρετε, ακόμα και η τιμολογιακή σας στρατηγική.
3. Καταλληλότητα χώρου:Πέρα από την τοποθεσία θα πρέπει να είναι κατάλληλος και ο ίδιος ο χώρος, το κατάστημα δηλαδή, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της επιχείρησης και του συγκεκριμένου concept που θέλει να ακολουθήσει. Χρειάζεται προσεκτική μελέτη για το κατά πόσο ο χώρος μπορεί να σας βοηθήσει στην ανάδειξη του προϊόντος που θέλετε να πουλήσετε. Για παράδειγμα έχει βιτρίνα; Για ένα κατάστημα street food η βιτρίνα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του μαγαζιού. Πρέπει να είναι σωστή η διάστασή της αλλά και το στήσιμό της καθώς το μεγαλύτερο μέρος της πώλησης θα την κάνει αυτή εφόσον είναι το πιο επικοινωνιακό κομμάτι της επιχείρησης. Η καταλληλότητα του χώρου όμως, για ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν έχει να κάνει μόνο με την αισθητική του και τον τρόπο λειτουργίας του αλλά και κατά πόσο το κατάστημα είναι κατάλληλο για να βγάλει άδεια λειτουργίας σχετική με τις εκάστοτε παραμέτρους που απαιτεί η κάθε επιχείρηση. 

4. Συνεργασία με ειδικό: Στην ανεύρεση του σωστού και κατάλληλου χώρου μπορεί να σας βοηθήσει ένα ειδικός, μία τεχνική συμβουλευτική εταιρεία που μπορεί να κάνει μία αυτοψία στον χώρο και αμέσως να αναδείξει τα προτερήματά του αλλά και να υποδείξει τα προβληματικά σημεία που μπορεί κάποιος εύκολα να μην αναγνωρίσει με μία πρώτη ματιά. Η συνεργασία με έναν ειδικό είναι σημαντική καθώς θα προκαθορίσει όλες τις εργασίες που πρέπει να γίνουν για την ανακαίνιση του χώρου, το κόστος τους καθώς και ένα αναλυτικό χρονοδιάγραμμα που θα αναλύει με ακρίβεια τις εργασίες όλων των συνεργαζόμενων συνεργείων. Επίσης ένας ειδικός μπορεί να σας κάνει μοναδικές προτάσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας που θα καθορίσουν την ταυτότητα την επιχείρησης και θα αναδείξουν τον χώρο.
Ένα κατάστημα εστίασης - street food είναι απαραίτητο να έχει ένα καθαρό, φιλόξενο και λειτουργικό περιβάλλον. Η συνεργασία με μία κατασκευαστική εταιρεία μπορεί να φέρει ένα άψογο αποτέλεσμα και να αξιοποιήσει πλήρως την επένδυση του επιχειρηματία δημιουργώντας κάτι ξεχωριστό με ένα ιδιαίτερο concept με το χαμηλότερο δυνατό κόστος και στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Q Project

ΕΔΡΑ –ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Ξανθίππου 2 & Λ. Μεσογείων 176
2ος όροφος, 15561 Χολαργός
Συντεταγμένες GPS: 38.001176, 23.787716 (Δείτε τον χάρτη)
T: +30 210 6516544
F: +30 210 6516545
E: info@qproject.gr
W: www.qproject.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ελευθερίου Βενιζέλου 19
Προέκταση Ανδριανουπόλεως
55133 Καλαμαριά

T-F: +30 2310 452574

ISO 2015

 

Evea Logo

Sbc

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι! Κάντε εγγραφή στο Ενημερωτικό μας δελτίο.

© 2016 Jalp Internet Marketing Agency All Rights Reserved.