Espa 2014-2020

Blog

Our Latest News

Previous Next

Aνακαίνιση AirBnb κατοικίας

Η ανακαίνιση μίας κατοικίας με στόχο την βραχυπρόθεσμη ενοικίαση στην διαδικτυακή πλατφόρμα Airbnb είναι μία σημαντική επένδυση για τον ιδιοκτήτη, που στόχο έχει να επιφέρει και σημαντικά κέρδη.

Η Airbnb είναι μία ιστοσελίδα που προβάλει κατοικίες προς ενοικίαση μέσω της πλατφόρμας κάνοντας ουσιαστικά τον μεσάζοντα. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος καθώς υπάρχει πληθώρα χώρων προς ενοικίαση, όλων των ειδών και οικονομικών δυνατοτήτων. Κάθε κατοικία έχει διαφορετικών στυλ διακόσμησης και εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες.

Η εταιρεία αυτή άνοιξε μία νέα αγορά ακινήτων προκαλώντας τεράστιες αλλαγές στον μεσιτικό, ξενοδοχειακό και τουριστικό κόσμο. Πολλοί ιδιοκτήτες κατοικιών στρέφονται στην ενοικίαση μέσω Airbnb δίνοντας μία άλλη ζωή στους χώρους τους. Όμως προκειμένου μία κατοικία να γίνει Airbnb ‘friendly’ συνήθως χρειάζεται ανακαίνιση ο χώρος έτσι ώστε να πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις αλλά και να επιστρέψει στο έπακρο την επένδυση στον ιδιοκτήτη.

Ποιοι είναι λοιπόν οι λόγοι να ανακαινίσει κάποιος τη κατοικία του;

- Ο πιο σημαντικός λόγος ανακαίνισης μίας AirBnb κατοικίας είναι η εικόνα που θα προβληθεί στην πλατφόρμα, μέσω των φωτογραφιών και κατά πόσο μπορούν αυτές να προσελκύσουν νέους πελάτες. Μία ξεχωριστή διακόσμηση και ιδιαίτερη διαρρύθμιση μπορεί να είναι πόλος έλξης για δυνητικούς ενοικιαστές. Καλό θα ήταν η φωτογράφιση να γίνει από επαγγελματία φωτογράφο για να αναδείξει σωστά τους χώρους. Προσοχή όμως οι φωτογραφίες να είναι ενδεικτικές του χώρου για να μην δημιουργήσουν εντυπώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

- Μία κατοικία με φθορές και παραμελημένη εικόνα δύσκολα θα φέρει ενοικιαστές, ακόμα και αν το κόστος είναι χαμηλό. Όλοι θέλουν να ενοικιάσουν έναν χώρο σε ‘έξυπνη’ τιμή αλλά για να θεωρηθεί έξυπνη θα πρέπει η εικόνα της να ξεπερνάει τις προσδοκίες. Επίσης, αν δεν υπάρχει μία σχετική συντήρηση των φθορών τα μελλοντικά προβλήματα θα έρθουν ραγδαία και αν αυτά προκύψουν κατά την διάρκεια κάποιας μίσθωσης μπορεί να οδηγήσουν σε δυσαρεστημένους επισκέπτες, αρνητικά σχόλια και πιθανότητα ακόμα και ακυρώσεις.

- Η ανακαίνιση μίας κατοικίας μπορεί να την κάνει πολύ πιο λειτουργική, σύγχρονη και ίσως και να αυξήσει τους χώρους, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να βελτιώσουν προς όφελος τους την τιμή.

- Παίρνοντας ως δεδομένο το πλήθος της προσφοράς κατοικιών, είναι σημαντικό μία κατοικία να έχει αυτό που θα κάνει την διαφορά στην επιλογή των χρηστών της πλατφόρμας. Πολλοί θα επιλέξουν ακόμα και να ενοικιάσουν έναν πιο ακριβό χώρο προκειμένου να μείνουν σε κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο, πράγμα το οποίο θα τους ανανεώσει!

- Φυσικά μία ανακαινισμένη κατοικία θα βαθμολογηθεί ανάλογα, προσκαλώντας και άλλους χρήστες της πλατφόρμας να την επιλέξουν. Σύντομα λοιπόν, η επένδυση του ιδιοκτήτη θα του επιφέρει κέρδος. Προσοχή: Η ανακαίνιση να δώσει χαρακτήρα στην κατοικία που να ταιριάζει με το κοινό που θα προσελκύσει η συγκεκριμένη γειτονιά ανάλογα την περιοχή και βέβαια ανάλογα με τον ανταγωνισμό.

Η ανακαίνιση της κατοικίας πρέπει να γίνει σε συνεργασία με έναν ειδικό καθώς θα μπορέσει να καθοδηγήσει σωστά τον ιδιοκτήτη, με ειδικά προσαρμοσμένες λύσεις για τον ίδιο και τον χώρο του, χωρίς καθυστερήσεις και ανώφελα έξοδα. Μία τεχνική/συμβουλευτική εταιρεία μπορεί να δώσει όλα τα εφόδια σε έναν ιδιοκτήτη - μελέτη, σχέδια, τρισδιάστατες απεικονίσεις, συντονισμό συνεργείων, οργάνωση έργου - προκειμένου να προχωρήσει με σωστά και σταθερά βήματα που θα του επιφέρουν κέρδος

Q Project

ΕΔΡΑ –ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Ξανθίππου 2 & Λ. Μεσογείων 176
2ος όροφος, 15561 Χολαργός
Συντεταγμένες GPS: 38.001176, 23.787716 (Δείτε τον χάρτη)
T: +30 210 6516544
F: +30 210 6516545
E: info@qproject.gr
W: www.qproject.gr

ΑΡ. ΓΕΜΗ 128028701000

ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ελευθερίου Βενιζέλου 19
Προέκταση Ανδριανουπόλεως
55133 Καλαμαριά

T-F: +30 2310 452574

ISO 2015 New

 

Evea Logo

Sbc

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι! Κάντε εγγραφή στο Ενημερωτικό μας δελτίο.

© 2016 Jalp Internet Marketing Agency All Rights Reserved.