Espa 2014-2020

Blog

Our Latest News

Previous Next

Κυριάκος Τσαγκαλίδης – Qproject: H κατασκευαστική «one stop shop» πίσω από το DELTA στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

H εταιρεία έχει βάλει την υπογραφή της σε γνωστά έργα για λογαριασμό «ηχηρών» ξένων και εγχώριων ονομάτων -Από το resort του Club Mediterranee στην Εύβοια μέχρι, το DELTA Restaurant στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μία εταιρεία «one stop shop» που δραστηριοποιείται στον χώρο των ιδιωτικών κατασκευών και μέσα σε επτά χρόνια από την ίδρυσή της έχει υλοποιήσει μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα έργα και μάλιστα σε διαφορετικούς τομείς της εγχώριας αγοράς ακινήτων. Ο λόγος για την QProject, η οποία έχει βάλει την υπογραφή της σε ουκ ολίγα γνωστά έργα για λογαριασμό «ηχηρών» ξένων και εγχώριων ονομάτων, ξεκινώντας από το resort του Club Mediterranee στην Εύβοια μέχρι, πιο πρόσφατα, το DELTA Restaurant στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τη νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.

«Η στόχευση στην υλοποίηση εμβληματικών κατασκευαστικών έργων είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε σαν φιλοσοφία από την πρώτη μέρα έναρξης της εταιρείας», αναφέρει στο «business stories» o ιδρυτής της κ. Κυριάκος Τσαγκαλίδης, έχοντας ξεκινήσει ουσιαστικά την QProject, εν μέσω κρίσης, το 2014.

delta resaturant 1280x853

«Θεωρούμε ότι αυτού του είδους τα projects, με υψηλές απαιτήσεις και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στον τρόπο κατασκευής, την ποιότητα και τους χρόνους παράδοσης, μας διαφοροποιούν από την υπόλοιπη αγορά», αναφέρει ο ίδιος, ο οποίος συνδυάζει τις γνώσεις μηχανολόγου-μηχανικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με τις μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά και το project management, έχοντας περάσει, πιο πριν, στην επαγγελματική του πορεία από κατασκευαστικές και εμπορικές εταιρείες. Από το 2014, οπότε και ιδρύθηκε η εταιρεία, μέχρι σήμερα, η QProject έχει υλοποιήσει έργα διαφορετικών κατηγοριών στο επαγγελματικό real estate και όχι μόνο, είτε πρόκειται για τον κλάδο του λιανεμπορίου, των ξενοδοχείων, της εστίασης, του ηλεκτρονικού εμπορίου κ.ά., αποτελώντας ουσιαστικά μία εταιρεία παροχής καθετοποιημένων και ολοκληρωμένων κατασκευαστικών λύσεων για επαγγελματικά και ιδιωτικά έργα. Ενδεικτικά αναφέρονται η κατασκευή του πρώτου πιλοτικού showroom- γραφείων επιφάνειας 2.000 τ.μ. στη Νοτιοανατολική Ευρώπη της Adidas Hellas (έχει αποσπάσει μάλιστα και σημαντικές διακρίσεις), η κατασκευή πέντε νέων ξενοδοχειακών κτιρίων της εταιρείας Club Mediterranne στην Εύβοια, των καταστημάτων και του logistics center της εταιρείας Pharmacy295, του πρότυπου γυμναστηρίου της Deloitte, κ.ά.

«Αντίθετα στο ρεύμα της οικονομικής και -τώρα- της υγειονομικής κρίσης στην Ελλάδα καταφέραμε να αναπτυχθούμε διεισδύοντας σε νέες αγορές με την ανάληψη ιδιαίτερα προβεβλημένων έργων, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ισχυρή αναγνωρισιμότητα του ονόματος της QProject στην ελληνική αγορά. Πέρα από τα έργα των ιδιωτών πελατών μας για επαγγελματικούς χώρους και κατοικίες, είναι σημαντική για εμάς η εμπιστοσύνη για τις κατασκευές τους από μεγάλες πολυεθνικές -και μη- εταιρείες, όπως οι Club Mediterranee, SELINA Hotels, Adidas Hellas, NIKE, Deloitte, Δειπνοσοφιστήριο, Γρηγόρης Μικρογεύματα, Mega Brokers, Gold Air Handling, Marine Tours, Samsung, NRG, TUV Hellas, La Perla, Diptque, Schneider Electric, Pharmacy 295 κ.ά. Στην επταετή πορεία μας έχουμε συνεργαστεί και υλοποιήσει έργα των μεγαλύτερων αρχιτεκτονικών γραφείων της Ελλάδας, όπως TechKm, Stirixis Group, Α_2 Architects, Kois Associates, Gagos Architects, ZEGE, A&M, Urban Soul Project κ.ά.».

Ο κ. Τσαγκαλίδης αναφέρει ότι από την ίδρυσή της, όπως και τώρα, η QProject εστιάζει στη δυνατότητα εκτέλεσης πολλαπλών διαφορετικών έργων σε όλες τις επιμέρους επιχειρηματικές μονάδες της αγοράς, καταστήματα, γραφειακούς χώρους, τουριστικά καταλύματα, κατοικίες, κ.λπ.Tο DELTA Restaurant στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

«Επομένως, έχοντας μελετήσει και εκτελέσει έργα υψηλών απαιτήσεων σε όλο το φάσμα των κατασκευών, έχουμε αναπτύξει τεχνογνωσία και εμπειρία που μας επιτρέπει να αναλαμβάνουμε έργα κάθε εύρους, πολυπλοκότητας και ύφους. Η ποιότητα και τεχνογνωσία του τρόπου κατασκευής πρέπει να προσαρμόζεται και να μεταβάλλεται ανάλογα με τον κλάδο, αλλά εμείς αξιοποιώντας την εξειδίκευση της ομάδας μας έχουμε τη δυνατότητα να μεταφέρουμε γνώσεις από κλάδο σε κλάδο και να βελτιστοποιούμε τελικά το υλοποιούμενο έργο».

Το κόστος των υλικών

Εν μέσω πανδημίας τώρα, η μεγαλύτερη πρόκληση του κλάδου των κατασκευών έχει να κάνει αυτή τη στιγμή με τις μεγάλες ανατιμήσεις στο κόστος των υλικών. Πώς επηρεάζει την αγορά και μάλιστα σε μία περίοδο κατά την οποία η ιδιωτική κατασκευαστική δραστηριότητα παρουσιάζει σημαντική άνοδο;«Σίγουρα αυτή η εξέλιξη αποτελεί έναν πρόσθετο “πονοκέφαλο” τόσο για τους ιδιοκτήτες όσο και για τους κατασκευαστές, που καλούμαστε να απορροφήσουμε ένα μέρος αυτών των ανατιμήσεων, ώστε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί ή να ολοκληρώσουμε έργα τα οποία συμφωνήθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε χαμηλότερα επίπεδα στις τιμές των υλικών. Παρά το γεγονός ότι ευχή όλων είναι οι ανατιμήσεις αυτές να είναι προσωρινές, δυστυχώς η πρόβλεψή μας είναι ότι αναπόφευκτα οι τιμές των υλικών θα σταθεροποιηθούν σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά που δουλεύαμε έως πρόσφατα, ακόμα και αν η παραγωγή πρώτων υλών και οι μεταφορές ομαλοποιηθούν εκ νέου. Ωστόσο, για εταιρείες με την κατάλληλη τεχνογνωσία αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι και μια ευκαιρία να προσφέρουν στους πελάτες λύσεις “value engineering” στα έργα, δηλαδή την προσαρμογή των προδιαγραφών με τέτοιο τρόπο ώστε να βελτιστοποιηθεί το κόστος κατασκευής και να συγκρατηθεί -κατά το δυνατόν- το συνολικό κόστος σε λογικά επίπεδα».

Club Mediterranee 1280x719

To Club Mediterranne, στην Εύβοια

Οσον αφορά στα επόμενα βήματα της QProject, «σε πρώτη φάση έχει εκπονηθεί ένα πλάνο με ορίζοντα πενταετίας, με δύο βασικούς άξονες, καταρχάς την περαιτέρω εδραίωσή της ως ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην αγορά ιδιωτικών κατασκευών, αλλά και την ανάπτυξη πρόσθετων δραστηριοτήτων και υπηρεσιών από συνδεδεμένες εταιρείες. Ηδη έχει δρομολογηθεί η επέκταση των δραστηριοτήτων στον τομέα της ανάπτυξης και διαχείρισης ιδιόκτητων ακινήτων μέσω της θυγατρικής της QProject, της Primark Constructions Development, η οποία θα αναπτύσσει και θα διαχειρίζεται ακίνητα προς πώληση ή εκμετάλλευση. Επιπρόσθετα, διαβλέποντας τις σημαντικές εξελίξεις για τον κλάδο του real estate και τις νέες επενδύσεις στην Ελλάδα στη μετά COVID εποχή, ιδρύσαμε πέρυσι με τον κ. Σωτήρη Μανιάτη, μηχανολόγο μηχανικό με εκτενή εμπειρία στο εγχώριο real estate, την εταιρεία Archadius, η οποία προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες συμβουλών και διαμεσολάβησης για την ανάπτυξη και αξιοποίηση ακινήτων σε όλη την Ελλάδα».

Q Project

ΕΔΡΑ –ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Ξανθίππου 2 & Λ. Μεσογείων 176
2ος όροφος, 15561 Χολαργός
Συντεταγμένες GPS: 38.001176, 23.787716 (Δείτε τον χάρτη)
T: +30 210 6516544
F: +30 210 6516545
E: info@qproject.gr
W: www.qproject.gr

ΑΡ. ΓΕΜΗ 128028701000

ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ελευθερίου Βενιζέλου 19
Προέκταση Ανδριανουπόλεως
55133 Καλαμαριά

T-F: +30 2310 452574

ISO 2015 New

 

Evea Logo

Sbc

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι! Κάντε εγγραφή στο Ενημερωτικό μας δελτίο.

© 2016 Jalp Internet Marketing Agency All Rights Reserved.