Blog

Our Latest News

Συνέντευξη του CEO της QPROJECT στον «Φαρμακευτικό Κόσμο»

Δεδομένου ότι η εξειδίκευση και εμπειρία του κυρίου Κυριάκου Τσαγκαλίδη στο χώρο των φαρμακείων είναι πολυετής και αναγνωρισμένη, του ζητήθηκε να παραχωρήσει συνέντευξη στο γνωστό κλαδικό φαρμακευτικό περιοδικό "Φαρμακευτικός_Κόσμος" με σκοπό να πληροφορήσει τους επαγγελματίες φαρμακοποιούς για τις δυνατότητες, αλλά και την προστιθέμενη αξία που προκύπτει για το φαρμακείο τους από μια μερική ή ολική ανακαίνιση.

Ο Κυριάκος Τσαγκαλίδης, μετά από μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στο χώρο της κατασκευής και ανακαίνισης φαρμακείων ιδρύει την QPROJECT Τεχνική Συμβουλευτική, η οποία δραστηριοποιείται στις ολοκληρωμένες και καθετοποιημένες λύσεις Μελέτης και Κατασκευής / Ανακαίνισης επαγγελματικών χώρων με εξειδίκευση στα φαρμακεία.KTsagalidisΠοια πιστεύετε ότι είναι τα στοιχεία που δίνουν στο γραφείο τη δυναμική του;
Τόσο η πολυετής εμπειρία μας στο χώρο των φαρμακείων όσο και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και το δίκτυο καταξιωμένων συνεργατών μας, παρέχουν τη δυνατότητα εκτέλεσης και παράδοσης ακόμα και των πιο πολύπλοκων έργων με υψηλές απαιτήσεις και προδιαγραφές, ενώ ο μοναδικός και πρωτοποριακός σχεδιασμός των έργων μας αντικατοπτρίζουν στο βέλτιστο τις φιλοδοξίες των πελατών μας. Είμαστε για τους πελάτες μας «One Stop Company». Στην QPROJECT θα λάβουν ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών, καθετοποιημένα και ελεγμένα από τους συνεργάτες μας, με στόχο την καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών, τη βελτιστοποίηση των χρόνων παράδοσης και όλα αυτά στο βέλτιστο δυνατό κόστος.

Ποιες θεωρείτε πως είναι σήμερα οι ανάγκες ενός σύγχρονου φαρμακείου από άποψη χώρων;
Με γνώμονα ότι το φαρμακείο δεν πουλάει προϊόντα, αλλά παρέχει υπηρεσίες υγείας και ομορφιάς, πρέπει να αναπτύσσονται χώροι εξυπηρέτησης των συγκεκριμένων αναγκών των πελατών. Οφείλουμε λοιπόν να σχεδιάζουμε χώρους ενιαίους μεν, αλλά παράλληλα με μια σαφή κατηγοριοποίηση με τη βοήθεια κατάλληλης σήμανσης. Οι χώροι αυτοί χωρίζονται στις εξής ξεκάθαρες κατηγορίες – χώρους:
• Φαρμακευτικά σκευάσματα • Χρόνιες παθήσεις • Υγεία και Ομορφιά • Διάγνωση και Προδιάθεση • Εμπορικού – Εκπτωτικού χαρακτήρα • Εναλλακτικών Θεραπειών.

Η ιδιαίτερη προσοχή από την πλευρά της κατασκευής πρέπει να δοθεί στη σωστή πρόβλεψη των χώρων αυτών αναλογικά με τα συνολικά τετραγωνικά του καταστήματος, ώστε να μην υπάρχει προϊοντικός «κανιβαλισμός» μεταξύ των κατηγοριών. Ο φαρμακοποιός σε ένα χώρο με τόσο ευρεία ανάπτυξη κατηγοριών, θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει τη δουλειά του, τόσο επιστημονικά όσο και διαχειριστικά, μιας και πολλές φορές οι παρεμβάσεις των εταιρειών στους χώρους των φαρμακείων αλλοιώνουν τη γενική εικόνα του καταστήματος και ίσως να δημιουργούν σύγχυση στον πελάτη.

Πώς φροντίζετε να καλύπτετε αυτές τις ανάγκες;
Οι υπηρεσίες της QPROJECT δεν περιορίζονται στη μελέτη και κατασκευή αλλά επεκτείνονται στο χώρο της συμβουλευτικής καθοδήγησης των πελατών μας σε θέματα Merchandising και Category Management. Δεν σχεδιάζουμε χώρους μόνο με υψηλή αισθητική, αλλά πάντα σε συνδυασμό με την επίτευξη της μέγιστης εμπορικότητας των κατηγοριών και τη βέλτιστη πλοήγηση και ενημέρωση του πελάτη. Στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι να έχουμε πουλήσει και προωθήσει προϊόντα και υπηρεσίες.

Ποια τα σχέδιά σας για το μέλλον;
Παρατηρώντας την αγορά των φαρμακείων τα τελευταία χρόνια, θεωρώ πως ο κλάδος θα περάσει από σαρωτικές αλλαγές, τόσο στη δομή της αγοράς γεωγραφικά όσο και στον τρόπο που διαμορφώνεται η καταναλωτική συμπεριφορά και η πραγματοποίηση της πώλησης. Στην QPROJECT αφουγκραζόμαστε αυτές τις αλλαγές και στοχεύουμε στο να προσφέρουμε στους πελάτες μας τις κατάλληλες λύσεις μέσω των υπηρεσιών μας και του ευρύτατου δικτύου συνεργατών μας. Έχουμε τη δομή και τη γνώση να τους συμβουλέψουμε:
• στην εύρεση κατάλληλου εμπορικού χώρου
• στη μελέτη και κατασκευή του χώρου
• στη σύνταξη business plans για την ανάπτυξή του
• στο Marketing και Merchandising των προϊόντων
• στην εξεύρεση χρηματοοικονομικών πόρων για την επένδυσή τους μέσω κοινοτικών προγραμμάτων

Ο Κυριάκος Τσαγκαλίδης αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ως Μηχανολόγος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές έγιναν στον τομέα της Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (MBA) στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και εξειδικεύτηκε στο Marketing, Merchandising και Category Management. Το 2003 ξεκίνησε ως Εμπορικός Διευθυντής Έργων στην εταιρεία Βογιατζόγλου Systems με έμφαση στην ανάπτυξη και διαχείριση αναδιοργάνωσης και ανακαίνισης φαρμακείων και το 2007 υπήρξε συνιδρυτής της κατασκευαστικής εταιρείας KDI Contract, από την οποία αποχώρησε το 2013.

Q Project

ΕΔΡΑ –ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Ξανθίππου 2 & Λ. Μεσογείων 176
2ος όροφος, 15561 Χολαργός
Συντεταγμένες GPS: 38.001176, 23.787716 (Δείτε τον χάρτη)
T: +30 210 6516544
F: +30 210 6516545
E: info@qproject.gr
W: www.qproject.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ελευθερίου Βενιζέλου 19
Προέκταση Ανδριανουπόλεως
55133 Καλαμαριά

T-F: +30 2310 452574

ISO 2015

 

Evea Logo

Sbc

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι! Κάντε εγγραφή στο Ενημερωτικό μας δελτίο.

© 2016 Jalp Internet Marketing Agency All Rights Reserved.